• 12-15 juli 2017. Öppningsmötet börjar onsdag kl 19 i Vasakyrkan.

    -193Dagar -1timmar -19minuter -25sekunder

Kinesisk pastors hustru begravd levande vid rivning av kyrka

Organisationen Martyrkyrkans vänner rapporterar på sin webbsajt:
Den 13 april sände ett statligt företag personal för att med bulldozer riva Beitou kyrka i staden Zhumadian i Henanprovinsen, efter att en lokal byggherre ville få kontroll över kyrkans värdefulla mark. Li Jiangong, som leder församlingen, och hans hustru Ding Cuimei ställde sig framför bulldozern i ett försök att stoppa rivningen.
”Begrav dem levande för mig”, sa en medlem av arbetslaget. ”Jag tar ansvar för deras liv.”
Därefter skottade bulldozern ner Li och Ding i en grop och täckte deras kroppar med jord.Ropande på hjälp kunde Li gräva sig ut, men Ding kvävdes till döds innan hon kunde räddas.

I vårt land har vi inte på tusen år varit i närheten av ett sådant förakt och motstånd mot kristna. Men om vi lyfter blicken ut över världen så vet vi att det är fler kristna som får lida för sin tro, som förföljs för sin tro, som dör för sin tro nu än under någon tidigare period i den kristna kyrkans historia.

Johan Candelin, mångårig medarbetare i Martyrkyrkans vänner och internationellt verksam (EU, FN) i frågor som rör religionsfrihet och mänskliga rättigheter, kommer att berätta mer under Oas-mötet. Både om vad som sker, om vad Gud gör mitt i bedrövelsen för att förhärliga sitt namn, och om vad vi kan göra.

För övrigt är att säga att programfoldrarna går åt som smör i solsken. Intresset verkar med andra ord vara stort för sommarens Oas-möte i Umeå. Se till att du inte missar det!

Planeringen för mötet börjar gå in i slutfasen nu. Det behövs fortfarande ett antal volontärer som kan hjälpa till med café-servering, toalettstädning, som mötesvärdar, som biktpräster med mera. Hör av dig om du kan tänka dig att ge av din tid! info@sommaroasume.se

Bookmark the permalink.

Comments are closed