• 12-15 juli 2017. Öppningsmötet börjar onsdag kl 19 i Vasakyrkan.

    -193Dagar -1timmar -22minuter -58sekunder

Åkte tåg

Åkte tåg med SJ. Jag bläddrade förstrött i senaste numret av Kupé, mest för att slippa ta fram datorn och börja jobba men den här gången var det något som fick mig att haja till och börja läsa.

Den heliga balansen- här är vår nya religion” var titeln. Ana Udovic, för mig okänd, skrev om alla icke-religiösa som ändå är religiösa eller hur var det? Vår längtan efter frälsning tar sig olika uttryck och Ana Udovic beskrev en framväxande religion med både trossatser, budord och präster. Hon beskrev hur vetenskapens sanningar utgör vår tro, ”det finns inga andra sanningar än de vetenskapliga”. Vi kanske inte har några gudar men skapelsen är gudomlig, det enda heliga är jag själv och det högsta budet är att jag ska följa mina egna önskemål.  Prästen är därmed du själv. När du ”kommit på hur du ska leva med shoppping detox, 5:2 diet och harmoniska relationer är du inte sen med att predika dina lösningar för släkt och vänner”. Synden är att inte leva hälsosamt och de präster som ska leda oss rätt är dietister och personliga tränare. Frälsningen är att få balans i livet och yogalärare och mindfulnessinstruktörer står redo att tjäna en slant på att hjälpa oss med detta. Skolans värdegrund har blivit vår nya katekes och den kan inte ifrågasättas eftersom allt i skolan ska bygga på den.

Jesus  säger ”Jag ska fylla er med Ande och liv” och gör anspråk på att vara den enda vägen. Om du vågar pröva allt det andra, pröva Jesus. Det han lovat håller.

Elisabeth Lindahl

Bookmark the permalink.

Comments are closed