• 12-15 juli 2017. Öppningsmötet börjar onsdag kl 19 i Vasakyrkan.

    -193Dagar -1timmar -18minuter -32sekunder

12 juli öppnas oasmötet i Umeå – kom och var med!

Jag kommer fortfarande ihåg det första oasmötet vi som familj var med på. Vi hade bestämt oss för att ha några dagar med bad på Piteå havsbad. Innan vi åkte kollade vi om det var något arrangemang som kunde betecknas som olämpligt för oss som en kristen barnfamilj. Vi såg då att det var oasrörelsen som hade en konferens där samma dagar som vi tänkt vara där. Det lät ofarligt, så vi åkte dit. För min del, och jag tror för hela vår familj, så förändrade dessa dagar våra liv.

De två yngsta barnen var med på barnOas, och vi andra var med på vuxenOas. För min del så trivdes jag bäst på barnOas. Kanske det var musiken, eller kanske det var det det direkta och okonstlade tilltalet.

Som uppvuxen i pingströrelsen, men därefter haft förmånen att vara med i en härlig församling i Sundbyberg, så var det inte så märkvärdigt att uppleva den karismatiska atmosfären, men desto mer att få känna en total gemenskap med kristna från olika samfund. En gemenskap där vi Jesus Kristus är i centrum och med en enkelhet men ändå ett djup i undervisningen som går direkt in i både hjärta och hjärna.

Sedan dess har det blivit många oasmöten, där varje möte, norr som söder, alla gånger hör till årets höjdpunkter.

Om drygt en månad är det dags igen. Den 12 juli i Umeå kör vi igång. Första kvällen samlas vi i Vasakyrkan mitt i stan, för att nästa dag vara i Umeå stads kyrka. På fredag och lördag så har vi bokat Idun (folkets hus), så att alla får plats på de två finaldagarna. Youngsters håller till på Kafe station, precis som förra året.

Vi ber att årets Oasmöte får bli till välsignelse för norra Sverige och också för Umeå.

Kom på Oasmötet i Umeå! Välsigna och bli välsignad!

Ps. vi behöver din hjälp. Det är många praktiska saker som ska fungera. Kontakta någon av oss i den lokala planeringsgruppen. Se vidare www.sommaroasuma.se. Ds.

Daniel Jaede

Bookmark the permalink.

Comments are closed